Scuzele de rigoare

Îmi cer iertare pentru faptul că m-am lăsat condus de ură şi orgoliu în anumite momente din istoria acestei reviste.
Am greşit şi o recunosc. Iertaţi-mă.
Vina mea nu înseamnă absolvirea altora de vină.
Continui să cred că răul făcut mie, acţionarul majoritar de drept al firmei editoare, prin faptul că mi s-a furat această revistă (ca în codru, fără nicio fărîmă de bază legală) e mai mare decît cel pe care l-am făcut eu altora – şi l-a declanşat pe acesta. Pe tot parcursul derulării proiectului ar fi trebuit să fie ascultate deciziile mele şi ale nimănui altcuiva. Iar acestea mă străduiam să fie extrem de corecte.
Rog firma să respecte legea şi Statutul.
Voi continua procesul meu, pe baza nerespectării drepturilor mele de autor şi a încălcării drepturilor mele acţionariale. Acest proces va fi îndreptat în primul rînd împotriva ICR (Institutul Cultural Român) pentru că o greşeală a lor stă la baza tuturor celor întîmplate. Oamenii sînt vulerabili, păcătoşi, dar instituţiile ar trebui să fie corecte.
În privinţa certurilor editoriale din redacţie, de la care a pornit totul:
Sînt convins că o securitate şi-a băgat coada în această poveste, dar putea să o facă în zeci de chipuri, nu doar prin cineva din redacţie (cum am înclinat eu să bănuiesc). Putea, de exemplu, printr-o persoană din afară (iar materialele în cauză – un interviu cu Nicolae Dabija şi unul cu Serafim Saka – au fost lucrate cumva în afara redacţiei), printr-un sfat din afară de la o persoană aparent credibilă, să împingă nişte materiale sau nişte cercetări într-o direcţie în care să apară un blocaj care să nască zîzanie în redacţie.
Dacă nu a fost aşa, înseamnă că aceia care mi-au furat revista au vrut pur şi simplu, de la bun început, să mi-o fure şi au inventat această poveste pe care au transformat-o ei într-un conflict. E posibil şi asta, pentru că D. Crudu s-a dovedit de la un punct încolo un om fără cuvînt, la modul extrem al semnificaţiei acestei expresii, înglodat în minciună.

Reclame

7 răspunsuri to “Scuzele de rigoare”

 1. Da tu oare nu esti cumva securist ca ii ataci pe basarabeni? Oare nu executi o comanda a securitatii? Tu vei zice ca nu, sigur, dar tot ce faci oare nu demonstreaza contrariul? Oare nu esti un om avid de putere si bani? Oare nu vrei cu orice pret glorie? Oare pentru tine conteaza omul de alaturi? Sau doar propria persoana? Oare nu stai zi de zi in fata google-ului si iti dai numele la cautare ca sa vezi cine te-a mai periat? Tu esti oare tu, Marius Ianus, sau poate esti un securist cu acest nume? Stiu ca nu vei publica acest comentariu intrucit asa fac toti care se uita zi de zi in oglinda

 2. Nu înţeleg de ce nu ţi-aş fi publicat acest comentariu. Nu sînt securist, dimpotrivă – sînt, de ani buni, o victimă a securiştilor. Am motive să cred că şi în cazul acestei reviste. Şi îmi caut numele pe google din cînd în cînd ca să văd ce s-a mai scris despre mine. Sînt de acord cu tine că e o tîmpenie, o acţiune egoistă, dar nu cred că ai de ce să mă judeci. Tu încă nu te-ai dus cu şase mii de euro într-o ţară mai săracă să ajuţi nişte oameni pe care îi credeai prieteni şi să îi vezi cum te fură… aşa că… ciocu’ mic. 🙂 Şi… de unde mă cunoşti tu pe mine ca să poţi să îmi vorbeşti astfel? Nu ţi-e un pic ruşine? Nu eşti cam măgar?

 3. Marius, eu nu am scris niciun comentariu pe blogul revistei.
  Cineva a luat identitatea mea. Aşa ca te rog sa ştergi acel comentariu.
  Sau, cel mai bine, schimbă-i numele si web-adress.
  Cineva s-o fi supărat rau pe mine (nu ma mir de ce)

  mulţumesc, şi scuze pentru această situaţie.
  Vezi ip-urile de la care a fost trimis.

 4. Dragă Paul, în acest caz eu îmi cer iertare. Cred că recunosc stilul acestui pretins Paul Hodorogea.
  Să îmortalizăm momentul, în data de 25 august 2009, la ora 12.04, folosind o metodă securistă de preluare a identităţii altuia, dîndu-se drept Paul Hodorogea, un individ al cărui stil seamănă izbitor cu cel al lui Crudu Dumitru a scris: „Da tu oare nu esti cumva securist ca ii ataci pe basarabeni? Oare nu executi o comanda a securitatii? Tu vei zice ca nu, sigur, dar tot ce faci oare nu demonstreaza contrariul? Oare nu esti un om avid de putere si bani? Oare nu vrei cu orice pret glorie? Oare pentru tine conteaza omul de alaturi? Sau doar propria persoana? Oare nu stai zi de zi in fata google-ului si iti dai numele la cautare ca sa vezi cine te-a mai periat? Tu esti oare tu, Marius Ianus, sau poate esti un securist cu acest nume? Stiu ca nu vei publica acest comentariu intrucit asa fac toti care se uita zi de zi in oglinda”

  Acest furt de identitate îmi permite să fac public IP-ul de pe care s-a postat: 195.22.236.162

 5. […] Stare de urgenta Blogul revistei "Stare de urgenţă". Basarabia pe viu. « Scuzele de rigoare […]

 6. Dumitru Crudu Spune: Comentariul tău aşteaptă să fie aprobat.
  octombrie 9, 2009 la 17:00

  Intr-adevar, acesta e calculatorul la care stau eu marti si vineri si la care sta si Paul ( sau a stat o perioada) si la care stau foarte multi oameni. Pina astazi, numele care se imprima automat era al lui Paul, ca si emailul si restul, intrucit si el lucrase la computerul asta. Cind am aflat asta, l-am rugat pe Paul sa le inlocuiasca. Or, daca ar fi ceea ce spui tu atunci ar fi trebuit sa fii bombardat cu acuze semnate cu numele lui Paul. S-a intimplat lucrul asta? In tot cazul, eu nu stiu cine a scris textul in cauza. Ceea ce stiu insa e ca sunt IN TOTALITATE de acord cu autorul lui. Intrebarea corecta ar trebui pusa asa: oare Marius Ianus e, de fapt, MARIUS IANUS? Eu unul nu cred asta si ca mine sunt foarte multi: tot mai multi si mai multi si numarul lui creste pe zi ce trece. Deci, oare Marius Ianus e, de fapt, Marius Ianus? Si cine e, de fapt, aDEVARATUL mARIUS iANUS?

 7. ” In tot cazul, eu nu stiu cine a scris textul in cauza. ” – asta pare să fie o nouă minciună din lungul şir de minciuni cu care m-ai servit drept mulţumire pentru ce am făcut pentru tine de-a lungul acestei vieţi 😦 . Cînd ai de gînd să-mi dai înapoi revista, clădită prin banii şi efortul meu, firma, al cărei acţionar majoritar, conform legii şi Statutului, sînt şi banii pe care mi-i datorezi? Voi contabiliza fiecare leu, poţi fi convins de asta. Şi vei plăti tot, mai devreme sau mai tîrziu, te asigur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: