Moldova ne doare / campanie MindBomb

moldova-ne-doare2
Ameninţări. Bătăi. Teroare. Legea pumnului. Jurnalişti, studenţi ori chiar elevi răpiţi de pe stradă. Acestea sunt imaginile terifiante care au putut fi zărite de toţi cei care au urmărit în ultima săptămână evenimentele din Republica Moldova.

Vladimir Voronin at the EC

Modul în care a reacţionat miliţia din Chişinău şi discursurile lui Vladimir Voronin le-au reamintit românilor de brutalitatea cu care au fost reprimaţi protestatarii anti-comunişti din Piaţa Universităţii din Bucureşti, din 1990, precum şi de diversiunile şi manipulările de atunci ale lui Ion Iliescu. Coincidenţele nu sunt de mirare, atât Iliescu, cât şi Voronin fiind „şcoliţi” în acelaşi loc – la Moscova. Nici România şi nici Uniunea Europeană nu pot spune că nu cunosc realitatea de la Chişinău şi nu pot fi înşelate de minciunile lui Voronin şi ale acoliţilor lui.

nedoare-nmoldova1

De mirare este, astfel, lipsa de reacţie şi indiferenţa autorităţilor române şi a reprezentanţilor Uniunii Europene. Regimul de teroare de la Chişinău a încălcat flagrant drepturi şi libertăţi esenţiale ale omului, drepturi şi libertăţi care, cel puţin la nivel declarativ, constituie valori de bază ale Uniunii Europene. O atitudine pasivă în faţa acestor atrocităţi este, în acelaşi timp, o dovadă de laşitate, o abidcare de la propriile principii şi, mai grav, o complicitate morală cu criminalii de la Chişinău.

Sute de mii de cetăţeni moldoveni sunt, în acelaşi timp, şi cetăţeni români, implicit, şi cetăţeni europeni. Aşadar, ceea ce se întâmplă la Chişinău, este o problemă a României şi a Uniunii Europene. Atât România, cât şi Uniunea Europeană au OBLIGAŢIA să se implice ca drepturile şi libertăţile acestor cetăţeni să fie apărate şi respectate!

Indiferent însă de laşitatea unor politicieni de paie, români şi europeni deopotrivă, a căror coloană vertebrală se îndoaie după cum adie vântul dinspre Moscova, tinerii care şi-au învins teama şi au ieşit în stradă la Chişinău trebuie să ştie un lucru: nu sunt singuri!

adevart-a-inviat1

Privindu-le curajul de care au dat dovadă cu puţine zile înaintea Sfintelor Sărbători de Paşte, putem afirma cu siguranţă că Moldova a înviat. Adevărat a înviat!

MindBomb este un grup de inţiativă socială, constituit la Cluj-Napoca, în 2002, din artişti plastici, designeri, scriitori, arhitecţi şi jurnalişti. La campaniile MindBomb desfăşurate de la înfiinţare şi până acum au participat şi s-au implicat sute de reprezentanţi ai societăţii civile din România.

www.mindbomb.ro

via Vasile Ernu

Reclame

3 răspunsuri to “Moldova ne doare / campanie MindBomb”

 1. Îmi stă un nod în gît!Fiindcă nu ştiu dacă o să pot să merg de sărbătorile de Paşti la ţară, ştiind că buneii mei şi alte rude au votat cu comuniştii şi ştiind realitatea şi cele întîmplate acici la capitală!
  Mă doare sufletul!
  Fiecare zi trecută după această manifestare este impodobită cu noi şi noi scene de teatru,că lumea nu prea merge la treatru şi cu o demontrare a filmelor de groază live,care îşi lasă fiori reci în vene!
  Să ne ajute Dumnezeu să rezistăm torturii şi să nedea puteri să mergem mai departe!
  Deşteaptăte române!

 2. moldova a ramas acuma ca o tara distrusa de toti din toate partile nu mai spun imic de romini care singuri nu-si pot aranja lucrurile singuri si-i bga si pe americani cu toate experietele lor de la care va suferi si moldova ca-i de doi pasi de ia n-as spune ca si rusia este o astfel de tara cit de putin dar ea se straduie din puteri sa se dezvolte in toata planurile pentru ca conducerea nu se gindeste la unirea cu alta tara ci doar ajuta tarile din prejurul lor pentru asta moldovenii sunt mai mult de partea rusiei noi moldovenii sintem invatati a ne discurca singuri cit de greu nar fi dar rominii fac balagan in tara noastra asa ca lasati moldova in pace!!

 3. fiti destepti moldoveni nimeni nu va schimba nimic fara popor!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: